Вълшебната сила на камъните според зодията на човека

Известно е,че обкръжаващата ни природа и нейните богатства изключително позитивно влияят на човека и неговия организъм. Колкото по-близо и по-често сме сред природата,толкова повече се зареждаме със сила и енергия. Естествените камъни обаче ни дават възможност да помагаме на отделни части от тялото или на целия организъм да функционира повече от перфектно,дори тогава,когато цялото ни ежедневие преминава в динамиката на големия град. Носенето на камъни според зодията не само носи късмет и въздейства положително,но и помага при решаването на много здравословни проблеми.

КАМЪНИ ЗА ВАШАТА ЗОДИЯ

ВОДОЛЕЙ-21.01-19.02 Основен камък АМЕТИСТ. Други-аквамарин,тюркоаз,лазурит, соколово око,седеф,кехлибар,перли,топаз,соколово око,магнетит.
РИБИ-20.02-20.03 Основен камък АКВАМАРИН. Други-розов кварц,хризолит,аметист, халцедон,седеф,перли,родохрозит.
ОВЕН-21.03-20.04 Основен камък ДИАМАНТ. Други-малахит,карнеол,опал,сардоникс, яспис,аметист,планински кристал.
ТЕЛЕЦ-21.04-21.05 Основен камък СМАРАГД. Други-тигрово око,ахат,авантюрин, розов кварц,карнеол,тюркоаз.
БЛИЗНАЦИ-22.05-21.06 Основен камък ТОПАЗ. Други-сардоникс,хематит,лунен камък, перли,лазурит,тигрово око,цитрин.
РАК-22.06-23.07 Основен камък ПЕЛРЛИ. Други-хризопраз,авантюрин,опал,тюркоаз, лунен камък,седеф,аметист.
ЛЪВ-24.07-23.08 Основен камък РУБИН. Други-яспис,гранат,карнеол,родохрозит, сардоникс,циркон,планински кристал,лунен камък.
ДЕВА-24.08-23.09 Основен камък СМАРАГД. Други-лазурит,яспис,топаз,хризолит, цитрин,аметист,тюркоаз,тигрово око,циркон
ВЕЗНИ-24.09-23.10 Основен камък АКВАМАРИН. Други-седеф,хематит,малахит, розов кварц,опал,перли.
СКОРПИОН-24.10-22.11 Основен камък ТОПАЗ. Други-карнеол,кехлибар,аметист, тюркоаз,малахит,яспис,тигрово око.
СТРЕЛЕЦ-23.11-22.12 Основен камък САПФИР. Други-лазурит,гранат,халцедон, аметист,тюркоаз,циркон,авантюрин,родохрозит.
КОЗИРОГ-23.12-20.01 Основен камък РУБИН. Други-оникс,опал,котешко око, малахит,гранат,магнетит,ахат,хематит,тигрово око,лазурит.

КАКВО МОГАТ И КАКВО НОСЯТ КАМЪНИТЕ

АХАТ- Носи душевна топлина,потиска гнева,премахва меланхолията и тъжните мисли,действа тонизиращо и укрепва зрението,стимулира жизнените сили на организма. Ахатите са над 200 вида.
РОЗОВ КВАРЦ-Помага при хронично главоболие и психични заболявания,премахва състояния на емоционални травми и разочарования. Това е камъкът на любовта.
АМЕТИСТ-Премахва напрежението и стреса,носи се при алкохолизъм,укрепва цялостно организма,засилва интуицията и успокоява мисълта.Камък един сантиметър излъчва в поле един метър. Змии и влечуги бягат от него.
ДИАМАНТ-Помага при неприятен дъх,пази от лоши очи,успокоява и подпомага за лесно протичане на бремеността и раждането,изчиства петна от лицето. Ако в диаманта се появят петна означава,че е предотвратил нещастие.
АКВАМАРИН-Прояснява съзнанието,помага при заболявания на дихателните пътища,усилва екстрасензорните способности,действа тонизиращо. Спомага за цялостно укрепване на организма.
ИЗУМРУД-Прогонва чувството на тъга,помага при епилепсия,успокоява уморени очи и усилва зрението,подобрява паметта и концентрацията. Въздейства за сбъдването на желанията.
АЛЕКСАНДРИТ-Забавя атеросклерозата,спомага при мозъчни нарушения,подобрява паметта,тушира ревността,предпазва от алкохолизъм. Камъкът носи късмет.
КЕХЛИБАР-Камъкът ( смола ) е активен биостимулатор,ускорява отделянето и изхвърлянето на токсини. Има изключително добро въздействие при заболявания на щитовидната жлеза и гърлото,черния дроб,ставите и пикочния мехур. Много полезно е да се носи кехлибарена огърлица.
ПЕРЛИ-Притежават лечебно въздействие при инфекции,действат успокояващо,създават условия за покой и хармония. Бели или черни перлите носят успехи.
ОПАЛ-Камъкът изчиства цялото енергийно поле на човека от лошите влияния,зарежда с положителна енергия. Спомага за реализирането на плановете.
ТЮРКОАЗ-Помага за постигане на вътрешен покой,действа успокояващо,стимулира сърдечната дейност. Използва се за сваляне на високата температура.
РУБИН-Пречиства кръвта,помага за усилване мощта на сърцето,премахва главоболието. Тази камък вдъхва надежда,оптимизъм и смелост.Води към успехи и победа. Той е и камъкът на любовта.
ЛУНЕН КАМЪК-Помага при болки в стомаха,използва се за спокоен сън,много ефикасен при различни инфекции и рани. Носи спокойствие на целия организъм.
РОЗОВ КВАРЦ-Изключително полезен при психични заболявания,премахва главоболието,помага при емоционални травми и разочарования. Лекува разбито от любов сърце.
МАЛАХИТ-Този камък просто поглъща болестите и ги ликвидира,помага при алергии и простудни заболявания. Действа укрепващо на целия организъм.
САПФИР-Помага при безсъние и депресии,при проблеми с нервната система,елиминира гнева и яростта,противодейства на всички отрови,помага при алергии. Камъкът е полезен и при костни заболявания,ревматизъм,за спиране на кръвотечения.
ЯСПИС-Премахва киселините в стомаха,ликвидира отоците и подуването на краката. Действа укрепващо на целия опорно-двигателен апарат.
ТОПАЗ-Този камък е изключителен стимулатор на имунната система,повдига настроението,успокоява нервите и премахва въздействието на отрицателните емоции. Камъкът предпазва от радиация и излъчванията на компютрите.
ЦИТРИН-Подобрява кръвообръщението,действа тонизиращо на целия организъм. Изключителна палезен при слабо оросяване на крайниците.

КАМЪНИ ЗА ТАЛИСМАН СПОРЕД МЕСЕЦА ВИ НА РАЖДАНЕ

ЯНУАРИ-Тъмночервен гранат          ЮЛИ-Червен рубин
ФЕВРУАРИ-Лилав аметист              АВГУСТ-Хризолит,сардоникс
МАРТ-Аквамарин                               СЕПТЕМВРИ-Сапфир,лазурит
АПРИЛ-Диамант,кварц                      ОКТОМВРИ-Различни опали
МАЙ-Смарагд,хризопраз                   НОЕМВРИ-Жълт топаз
ЮНИ-Лунен камък,бисер                  ДЕКЕМВРИ-Тюркоаз

ЦИРКОН-Въздейства успокоително при алергии,астма,лекува психични заболявания,засилва здравия разум,подпомага функциите на черния дроб.
ЛАЗУРИТ-Това е позитивен камък за всеки човек.Носи радост,укрепва дружбата,постоянно обновява живота,носи късмет в хазарта.
СЕДЕФ-Камък на семейството,носи радост,спокойствие в дома,пазител на семейното огнище,повишава женската съзидателна енергия,подпомага лечението на всички болести.
ХРИЗОЛИТ ( ПЕРИДОТ )-Носи триумф в любовта,подпомага функциите на сърцето,предпазва от спад на кръвното налягане,лекува заекване и очни болести,носи късмет в съдебните дела.
ХАЛЦЕДОН-Подпомага ликвидирането на проблеми с врата,сливиците,гласните струни,предпазва от настинки и възпаления,предпазва от черни магии и психически атаки.
РОДОХРОЗИТ-Стабилизира кръвното налягане и кръвообращението,укрепва артериите,лекува хронична мигрена и главоболие-поставя се на мястото на болката.
КАРНЕОЛ-Способства за образуването на нови кръвни клетки,помага за пречистването на кръвта и дава повече сила и енергия,предпазва от гняв,завист,омраза и ревност. Пази
душата от злото,носи бързи успехи в кариерата. Поставен в дома пази от бури и светкавици
носен на врата пази от магии.
САРДОНИКС-Това е камъкът на сетивата. Укрепва имунната и нервната системи,стимулира потока на телесните течности,води до трайно щастие и стабилност в брака,носи успехи,лекува белите дробове.
ТИГРОВО ОКО-Този камък привлича богатството и парите,носи късмет,повишава благосъстоянието,помага при очни заболявания. Използва се за гадаене и защита.
АВАНТЮРИН-Балансира чувствата,носи вътрешен мир и спокойствие,освобождава
токсините от организма,дава сила на болните. Това е камъкът на комарджията-носи късмет и пари. Помага за психическа устойчивост.
ХЕМАТИТ-Стимулира циркулацията на кръвта в тялото,помага за усвояването на желязо от организма,това е камъкът на ума-засилва математическите способности. Камъкът може да се носи в чанта или джоб,но не и върху кожата и не се поставя във вода.
ГРАНАТ-Премахва страха и стреса,дава жизненост,действа успокоително,носи щастие
на активните хора,използва се и при фригидност.
КОТЕШКО ОКО-Подобрява отношенията между хората,помага при бронхиална астма,
анемия и ревматизъм,защитава от лоши очи,лекува гърлото и трахеята.
ХРИЗОПРАЗ-Помага на половата и храносмилателната система,при безплодие и полова немощ,при хормонални разстройства,съдейства за ликвидиране на хранителни
разстройства,носи щастие и успехи във всичко.
МАГНЕТИТ-Използва се при проблеми с артрит,при артроза и ревматизъм,при заболявания на ставите.Не се мие с вода и се съхранява заедно с магнит.
СОКОЛОВО ОКО-Камъкът укрепва имунната система,лекува псориазис,понижава кръвното налягане,помага при сърдечна слабост,предпазва бизнесмените от коварство,
предпазва дома от всичко лошо.

КАМЪНИ ЗА ВСЕКИ ДЕН

ПОНЕДЕЛНИК- Планински кристал
ВТОРНИК- Рубин
СРЯДА- Аметист
ЧЕТВЪРТЪК- Сапфир
ПЕТЪК- Смарагд
СЪБОТА- Диамант
НЕДЕЛЯ- Топаз