Знакът на рода Дуло

Знакът на рода Дуло е гербът на ханския род. Този знак обаче означава и Божествена сила. Знакът пази и осигурява защита на крепостта,дома,на обитателите в тях и най-вече на човека,който го носи.Това е образ на трима души единият от които е вдигнал ръце към Бога за връзка с него. Това е и означение на цифрата СЕДЕМ, цифра която има изключително важно значение за българите / виж розетата от Плиска /.


Знакът на рода Дуло е събирателен образ на връзката на човека с Бога, Слънцето, Вселената и Природата. Това е символът който означава ВСИЧКО.
Знакът е поставян от хилядолетия върху стени на сгради и покриви,върху различни керамични съдове и посуда, върху оръжия, гранични камъни и най-различни предмети. Неговата сила обаче е най-голяма тогава когато знакът се носи от самия човек.
След покръстването на българите през 865 год. от Княз Борис много дълго време знакът на рода Дуло е използван и носен от хората наравно с християнския кръст.
Фирма “ Ювелир “ изработва Знака на рода Дуло от злато 14 карата и сребро проба 925.От сребро знакът струва 60 лева,а от злато 110 лева на грам.