Квадратът на САТОР

Квадратът на Сатор е много древен магически пъзел открит през 19 век в Помпей-градът изпепелен през 79 год.от вулкана Везувий.Изображението на квадрата може да се види в църквата „Санта Мария Маджоре“ в Рим.Текстът на квадрата се чете във всички посоки,дори завъртян на 180 градуса.
Квадратът на Сатор е магическа криптограма използвана и като таен знак между първите християни за да се разпознават,тъй като в първите години на християнството римляните са подлагали последователите на Христос на жестоки гонения.
В една Коптска /Етиопска/ молитва се казва,че Христос е разпнат с пет нокътя-Сатор,Арепо,Тенет,Опера и Ротас.Не случайно Етиопските християни обозначават с тези символи и петте рани на Спасителя.
Съществуват и неопровержими данни от времето на император Константин vll /около 940 год./,че квадрата показва имената на овчарчетата станали свидетели на раждането на Христос.
Квадратът на Сатор притежава изключителни магически свойства.Той е вид много силен амулет използван срещу злите сили като пази човека който го носи или дома в който се намира от окото на злото т.е. от злите очи.В същото време носи защита,здраве,успехи и благополучие на своя притежател.
Фирма “ Ювелир “ изработва Квадрата на Сатор като медальон с размери 4 на 4 см. и с тегло 23-25 грама.От сребро проба 925 медальонът струва 170.00 лева,а от 14 каратово злато проба 585 е с цена 110 лева на грам.

бижута ръчна изработка