Коловрат – Славянски огън

Коловрат или Славянска кръв е знак амулет и мощен талисман с древен славянски произход. Коловратът е мощен слънчев талисман носен от древните славяни, талисман, който може да устои на всяко зло и надеждно да защити господаря си.Амулетът е личен и го носи само този,който го е поставил първи.Носи се в позиция на сгънатите греди по часовниковата стрелка.


Коловратът показва хода на Слънцето,безкрайното движение на живота,както и най-важните за живота четири елемента-Земя,Вода,Огън и Въздух.Отразява сезоните на годината,дори зимното и лятно слънцестоене,и есенно равноденствие. Това е кръг с осем греди,краищата на които са сгънати в една посока отразяваща неговото въртене, т.е. преминаването на годишните сезони.

Коловратът е символ на живота,на силата,енергията и плодородието.Той носи на господаря си помощта и закрилата на боговете. Символизира победата на Светлината над Мрака,на Живота над Смъртта. Символизира прераждането.
Носен с греди обърнати по часовниковата стрелка лъчите на амулета носят на господаря си изобилие,връзка с боговете,защита от зли сили,взаимодействие с природните закони,помага за чисти мисли и извършване на добри дела, повишава силата на духа и носи здраве.
Носен с греди обърнати обратно на часовниковата стрелка талисманът символизира Другия свят, задграничния живот, развива свръхестествените сили и ясновидството.
Фирма “ Ювелир “ ръчно произвежда Коловрат от сребро проба 925 с диаметър 26 мм./ колкото монета от 2 лева / и с тегло около 7.0 – 8.0 грама. Цената на изделието е 60 лева.
От злато 14 карата коловратът е с тегло около 9.0 – 10.0 грама на цена от 95 лева на грам