Медальони за лекари и медицински персонал

От векове лекарите и медициския персонал са стояли много високо в йерархията на всички общества. Те са били най-уважаваните хора във всички населени места заради своята доброта, човещина и всеотдайност, за денонощния труд по лечението,спасяването и възстановяването на пациентите.
         Всеки човек има близки,роднини,приятели работещи в областта на медицината или просто лекари и медицински персонал които са помогнали на него или негови близки в даден момент. Тези медальони са повод поне веднъж в годината хората да им благодарят.
          Нашата фирма “ Ювелир “ моделира и изработи нагръдни знаци тип медальони с изразени на тях характерните специфични знаци отличаващи видовете специалности в медицинската професия.
         – За лекарите – слушалка
         – За медицинските сестри – касинка
         – За санитарите – носилка
         – За шофьорите в бърза помощ – линейка
         – За администрацията – равнобедрен кръст с удар от кардиограма
/ този медальон може да се използва и за кардиолозите /
         Медальоните се поставят на трикольорна лента и в специална кутийка.Същите могат да бъдат надписвани или гравирани от обратната страна.
           Фирма “ Ювелир “ предлага изработени от сребро проба 925 такива медальони на цена 80 лева, а от 14 каратово злато по 110 лева на грам. Медальоните са с диаметър 20 мм.и тегло 12-15 грама.