Християнски символи и амулети

Далече преди създаването на Българската държава през 681 година християнството е било познато по българските земи.Но необходимостта от единна религия на целия български народ поражда необходимостта от приемането на християнството като национална религия.Нарастващата необходимост от от една обединяваща народа религия е подпомогната и от нуждата на България да се впише като близка с международната Европейска общност по това време.До този момент България е считана за езическа и вражеска държава.С приемането на християнството България изпада в т.нар. „Дълбок мир“ ,което означава дълги години мир,липса на война и възможност за бързо развитие на силна държава.
През 864 год.Княз Борис е покръстен в Константинопол и приема името Михаил,а през 865 год.християнството вече е изповядвано като официална религия в България.
Изключително интересен е факта,че българите с желание и отворени сърца приемат новата религия,като считат,че тя им носи по-близка и по-директна връзка с Бога,носи им здраве,благоденствие и персонална защита.


Особено голяма популярност за покръстилите се придобиват християнските символи като кръста /изчистен и с разпятие / и иконите на Света Богородица и Иисус Христос.През вековете християнските символи категорично доказаха на своите приносители,че са не само символ на вярата,но и много силен личен амулет за здраве,успех, благоденствие и лична защита. В същото време неутрализират,спират и ликвидират злото.
Фирма „Ювелир“ изработва християнски символи като кръстове,гривни и медальони.Фирмата изработва и изделия по модел на клиента.
От сребро проба 925 пръстенът „СПАСИ И СОХРАНИ МЯ“ е с тегло 2.0-2.50 грама и цена 25 лв.

пръстенът „СПАСИ И СОХРАНИ МЯ“

Големият кръст от сребро проба 925 е с размери височина 55 мм.и
широк 35мм. и тегло 5.0-5.50 грама.Цена 40 лв.
Плътната гривна „СПАСИ И СОХРАНИ“ от сребро проба 925 е с тегло 21-22 грама и цена 110 лв.

Плътната гривна „СПАСИ И СОХРАНИ“

Двулицевият медальон с образите на Цар Борис 1 – 865 год. от една
страна и Св.Св.Кирил и Методий от другата страна от сребро проба 925
са голям с диаметър 22 мм. / колкото 50 ст. /, с тегло 5-6 грама и цена 50 лв.,а малкият е с диаметър 18 мм.,тегло 3.3-4.0 грама и цена 35 лв.
Класическият християнски кръст от сребро проба 925 е с тегло 4.5-5.0
грама,с размери височина 42 мм.и ширина 22 мм. и с цена 40 лв.
От злато 14 карата проба 585 всички изделия са с цена 95 лева на грам