ПРАБЪЛГАРСКИ СИМВОЛИ

РОЗЕТА ОТ ПЛИСКА ИЛИ ГЕРБЪТ НА РОДА ДУЛО

Намерената в Плиска бронзова седемлъчна розета е предмет с изключително важно значение,защото тя съдържа в себе си всичко от обкръжаващата ни действителност-духовна и материална.Знакът ипсилон с двете хасти в средата на розетата е гербът на ханския род Дуло,което я прави изключително уникална. Тази розета има защитна и магическа сила за хората,които я носят-чрез нея те са по-близо до Бога,тя ги дарява със сила и здраве,щастие,късмет и успехи. И все пак,защо прабългарите са направили розетата със седем лъча и какво представляват символите по тях.Един знак в който събираш историята на България и Вселената като цяло. До днес българите са изградили на различни места по земята СЕДЕМ Българии Кубратова, Кавказка, Волжска, Панонска, Дунавска,Алцекова и Куберова. С пристигането си в земите на днешна България,българите разбират,че това е огромна,обширна територия и за това разделят тази територия на СЕДЕМ първоначални епископии-митрополии и построяват СЕДЕМ Велики съборни храма. Хората които ръководят и служат в тези храмове са наричани СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ.Това са Константин-Кирил философ,архиепископ Методий,Презвитер Наум Преславско-Охридски, Епископ Климент Охридски,Епископ Константин Преславски,Ученикът Горазд и Ученикът Ангеларий. Какво представляват знаците по тези седем лъча на розетата? Българите са считали,че всеки ден от седмицата и всеки час от денонощието е управляван от определена планета.Ето кои са планетите- Слънце,Меркурий,Венера,Сатурн, Юпитер, Марс, Луна / Месец /.Ако тръгнем в обратна посока на часовниковата стрелка получаваме следния ред на планетите-Слънце,Луна,Марс,Меркурий,Юпитер,Венера,Сатурн. Точно тази посока обратна на часовниковата стрелка показва коя планета на кой ден от седмицата съответства: Слънце-неделя,Луна-понеделник,Марс-вторник, Меркурий-сряда, Юпитер-четвъртък, Венера-петък, Сатурн-събота.
Нашата фирма „ Ювелир „ Ви предлага ръчно изработени розети от злато и сребро с изключително високо качество на изработката.

ГОЛЯМА РОЗЕТА

МАЛКА РОЗЕТА

От сребро проба 925 ГОЛЯМАТА РОЗЕТА с тегло около 8-9 грама и диаметър 40 мм.е с цена 50 лева.МАЛКАТА РОЗЕТА с тегло около 5-6 грама и диаметър 28 мм. е с цена 40 лева. От 14 каратово злато цената е 110 лева на грам.

ПРЪСТЕН С РОЗЕТАТА ОТ ПЛИСКА ОТ ЗЛАТО И СРЕБРО

ФИРМА “ ЮВЕЛИР“ ИЗРАБОТВА ПРЪСТЕНА С РОЗЕТАТА ОТ ПЛИСКА ОТ ЗЛАТО И СРЕБРО . ОТ СРЕБРО ПРОБА 925 ПРЪСТЕНА В ГОРНАТА СИ ЧАСТ , ТАМ КЪДЕТО Е РАЗПОЛОЖЕНА РОЗЕТАТА  Е С ДИАМЕТЪР 20 ММ ИЛИ РАЗМЕРА НА 20 СТОТИНКИ И ТЕГЛО 12 – 14 ГРАМА . ЦЕНАТА ОТ СРЕБРО Е 110 ЛЕВА . ОТ ЗЛАТО 14 КАРАТА ПРОБА 585 ПРЪСТЕНА Е С ТЕГЛО 16 – 17 ГРАМА И ЦЕНА 110 ЛЕВА НА ГРАМ .

ПЕНТАГРАМ

Пентаграмът е символ на петте велики принципа и петте качества,които човек трябва да изгради в себе си за да стане съвършен.Това са ЛЮБОВ,МЪДРОСТ, ИСТИНА, ПРАВДА, ДОБРОДЕТЕЛ.

Това са петте велики и разумни течения в живата природа Пентаграмът служи за приемане на енергия от човека който го носи,а затворен в кръг той концентрира и задържа енергията,която става още по-силна.За да носи всичко това на човека,пентаграмът се носи винаги с върха нагоре. Ако пентаграмът се носи с върха надолу се превръща в символ на Дявола и Злото. Пентаграмът означава и петте изключително необходими потребности за живота на човека-ДУХ, ВОДА, ОГЪН, ЗЕМЯ, ВЪЗДУХ.

Нашата фирма „ Ювелир „ Ви предлага ръчно изработени пентаграми от злато и сребро с изключително високо качество на изработката. От сребро проба 925 пентаграмът с тегло 4-5 грама и с диаметър 33 мм.е с цена 40 лева,а от 14 каратово злато цената е 110 лева на грам.

Вижте още: Знакът на рода Дуло